Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Felicitări! Ai câștigat!
Rezultatele jocului
Timp:232:324
Cărți rămase:12312
Bonus de timp:1234
Scor total:3424
Statisticile tale
Cel mai bun scor:3432Data:YYYY-MM-DD
Jocuri câștigate:32Scor mediu:321232
Jocuri jucate:62Scor mediu:321233
Procent câștigat:23%
Dă-ne like pe Facebook!
 

Jucați din nou
Statisticile tale
Selectează tipul de scor
 Fără scor
 Scor standard necronometrat
Scor standard cronometrat
 Scor Vegas
O culoare
 Două culori
 Patru culori
Statistici de bază
Jocuri jucate:A
Jocuri câștigate:A
Procent câștigat:A
Cel mai lung șir de câștiguri:A
Cel mai lung șir de pierderi:A
Șirul actual:A
Statistici de scor
Cel mai bun scor:A
Data:A
Scor mediu per joc câștigat:A
Scor mediu pe ansamblu:A
Timp și mutări
Timp total jucat (secunde):A
Timp mediu per joc câștigat (secunde):A
Număr total de mutări:A
Număr mediu de mutări per joc câștigat:A
Număr mediu de mutări pe oră în jocuri câștigate:A
Reinițializare
 
Închidere
Informații

Dă-ne like pe Facebook! Poți oricând să pui o întrebare acolo.

 

Taste importante de scurtătură

Comută la ecran complet:F11 (majoritatea browserelor)
Anulează mutarea:Ctrl+Z
Împarte din nou:F2
Închide caseta de dialog:Esc

Despre Freecell Solitaire

Numele jocului, FreeCell, vine de la cele patru celule libere din colțul din stânga sus al tablei de joc care pot fi folosite pentru a stoca temporar cărți. Jocul a fost inventat de Paul Alfille drept modificare a unui joc mai vechi. Alfille a creat și primul joc video FreeCell Solitaire în 1978. Deși disponibil în versiunea mai timpurie a sistemului Windows, FreeCell a câștigat multă popularitate când a fost distribuit cu Windows 95. În acea versiune erau 32.000 de versiuni diferite de variante de cărți. În 1994 a existat o tentativă de a rezolva toate cele 32.000 de versiuni. Proiectul a durat aproape un an și a arătat că doar o singură variantă era de nerezolvat. De atunci, FreeCell rămâne celebru pentru faptul că pentru oricare variantă amestecată de cărți, jocul aproape sigur putea fi rezolvat.

Cum se joacă?

La fel ca în cazul multor altor jocuri de pasiență și de tip solitaire, jucătorul începe cu un set de cărți amestecate și trebuie să sorteze cărțile de la ași la popi separat pentru fiecare suită. Cărțile sortate sunt puse pe fundațiile din colțul din dreapta sus al tablei de joc, începând cu așii. Astfel, o carte poate fi pusă pe o fundație numai dacă o carte se află deja acolo, cu un număr mai mic cu unul, din aceeași suită. Dacă nu sunt cărți disponibile care pot fi puse pe fundații, jucătorul trebuie să mute cărțile pe tabla de joc astfel încât mai multe cărți cu numere mai mici sunt direct disponibile.

Ca regulă, jucătorul poate să mute o singură carte pe rând – spre deosebire de alte cărți solitaire în care jucătorul poate ridica un întreg teanc de cărți și să îl mute în alt loc. Dacă un jucător poate să mute mai mult de o carte într-un loc nou, trebuie să folosească celulele libere, care se află în colțul din stânga sus al tablei de joc. Jocul calculează automat câte cărți poate muta un jucător pe baza numărului de celule libere, întrucât mutarea cărților una câte una poate fi plictisitoare. Orice carte poate fi plasată în celula liberă. De asemenea, orice carte poate fi plasată într-un tablou gol. Cu toate acestea, o carte poate fi plasată pe altă carte doar dacă cea din urmă are un număr mai mare cu unu și este de o suită de culoarea opusă a celei din urmă.

FreeCell Solitaire nu are o schemă de scor specifică. Progresul în joc este indicat de numărul de cărți rămase pe tabla de joc (cu cât mai puține, cu atât mai bine). Cu toate acestea, asta nu este relevant când jucătorii își compară rezultatele. Un rezultat relevant este un procentaj de jocuri câștigate, un timp mediu de rezolvare a jocului sau cel mai lung șir de câștiguri.

Iată câteva sugestii. Clic-dreapta pe o carte pentru a o trimite pe o celulă liberă. Dacă nu este disponibilă nicio celulă, sau o carte este deja într-o celulă liberă, atunci un on clic-dreapta trimite o carte pe o fundație (dacă este posibil). Jocul trimite automat spre fundație cărțile care nu vor fi utile în joc mai departe.

Închidere